Patagonia

20days
[Ushuaia (Terra Del Fuego) – Puerto Natales (Torres del Paine) – El calafate – El Chalten (Fitz Roy) – Perito Moreno (national park) – Canyon – El calafate]

Go to www.moon306.be/travel/patagonia/ for more pictures.
I’m working on the triplog.

Moonrising

You want to see the moon?

check www.moon306.be/gallery

The requested RSS feed cannot be loaded at this time. This XML document is invalid, likely due to invalid characters. XML error: > required at line 2, column 12

Or check instagram.com/luna.306

 

Google streetview België

Sinds dinsdagavond 22 november 2011 zijn eindelijk de streetview beelden van België vrijgegeven op Google maps en Google earth. In de zomer van 2009 heb ik de google streetviewcars zelf 2 keer zien passeren in Leuven. De eerste keer heb ik al teruggevonden. De tweede keer zal nog een tijdje zoeken zijn, want ik weet niet meer juist waar!


Grotere kaart weergeven

Op deze website vind je meer bijzondere beelden van streetview:
www.streetviewfun.com/category/outside-usa/belgium

Ik zet de leukste hier even op een rij:

Continue reading “Google streetview België”

TED.com

TED staat voor Technology, Entertainment, Design, maar vooral het ideeën die de moeite waard zijn om te verspreiden. Verschillende sprekers komen aan het woord. Je kan de verschillende presentaties bekijken op www.ted.com.

Leer meer over TED hier: www.ted.com/pages/about

Ook Canvas heeft deze zomer TEDtalks ontdekt. Hun programmatie vind je hier: programmas.canvas.be/category/tedcanvas

Mijn favorieten:

Prezi.com

Als je een goed alternatief zoekt voor een powerpointpresentatie is Prezi.com dat misschien wel. Weg met slides! Vanaf nu één canvas waarover we kunnen zweven. Zoals mijn eerste Prezi hieronder bijvoorbeeld:

Google Earth

Google Earth is een fantastisch stukje software dat Google online bracht in 2005 en toegankelijk maakte voor iedereen die een computer heeft en over een goede internetaansluiting beschikt. Als je altijd al gefascineerd was door verschillende landkaarten, wegenkaarten, satellietfoto’s, 3D gebouwen, … dan garandeert Google Earth jou uren plezier met hun virtuele aardbol. Dat is toch alvast wat mij is overkomen.

Makkelijk in gebruik!
Download hier de software:
http://earth.google.com

België zal nog een tijdje moeten wachten op een levendige community die zich bezighoudt met het Belgisch grondgebied. Het schaarse materiaal dat erover België bestaat is dan ook makkelijk te herleiden tot één website: www.belgeoblog.be door Pascal opgezet.

Aanraders zijn:
www.belgeoblog.be/typisch-belgisch
www.belgeoblog.be/kaarten

Een belangrijke rede dat er zo weinig over België verschijnt, kunnen we zoeken in het steeds traag online komen van nieuwe gedetailleerde sattelietfoto’s. Lange tijd bleven grote delen van België wazig en kon je enkel inzoomen op Antwerpen, Brussel en een groot stuk Limburg. Opnieuw blijven we achter in het operationeel brengen van de streetviewafbeeldingen. In vele delen van de wereld komen ze volop tevoorschijn in je laag op Google Earth. Zelf ben ik overtuigd minstens op 1 afbeelding tevoorschijn te komen, want ik heb tot drie maal toe een google-auto voor mij neus zien rijden. Toch gaan we ook de goede richting op, dat merken we als we even de 3D laag voor gebouwen aanzetten en op Antwerpen inzoomen. Dan komt de hele stad recht te staan!

Zelf leverde me de uren Google Earth ook een verhaal. In het gedetailleerde Limburg botste ik op een mysterieuze lange graafgeul. Uiteindelijk simpelweg een fluxys pijpleiding in aanleg. Op belgeoblog.be lees je er meer over  > www.belgeoblog.be/2007/03/24/fluxys-woelt-vlaamse-bodem-om.

Wat ontdek jij allemaal?

Circus in Aarschot.

Centerpars in Lommel.

Bospatroon nabij Fordtestbaan in Lommel.

Meer nabij Linkhout in de vorm van een pistool!

Verlaten vliegveld in Park Hoge Kempen.

Mijnterrils in Waterschei.

?

Zoek je meer?

Dan vind je op deze websites zeker nog wel veel surfplezier:

http://www.google-earth-wereld.nl/index.php
Snel bekende plaatsen vinden!  Bv. de Eifeltoren
http://nl.googlesightseeing.com
Why bother to see the world for real?
(Nederlandse artikels)
http://googlesightseeing.com
Why bother to see the world for real?
http://www.earthswoop.com
Meteen 3D gaan in je browser!
http://googlemapsmania.blogspot.com/search/label/Belgium
(Website met filter op België.)
ttp://www.googleearthcoolplaces.com
http://www.gearthhacks.com
http://www.gearthblog.com
http://www.digitalearthblog.com
Nieuws over andere virtuele wereldbollen.